34.7 C
Baia Mare
luni, iulie 15, 2024

Se face! Baia Mare urmează să aibă, în câteva luni, pasaj suprateran în zona Italsofa. Contractul de execuție a fost semnat, iar constructorul începe șantierul:

Recomandarea editorului

Primul pasaj suprateran din Maramureș devine realitate, în Baia Mare. Proiectul pasajului de la Italsofa, în valoare de 78 de milioane de lei, intră în construcție începând chiar din aceste momente. Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a semnat contractul de execuție cu firma câștigătoare a licitației, alături de administratorul județului, Gabriel Ștețco.

Pasajul va avea o lungime de 680 de metri, 13,6 metri lățime și trotuare a câte 2,5 metri fiecare și are ca scop decongestionarea traficului din această zonă de intrare în municipiul Baia Mare.

„Am semnat contractul de execuție, alături de reprezentanții societății care a câștigat licitația și alături de colegul meu Gabriel Ștețco, administratorul public al județului. Intrăm astfel în linie dreaptă și, în cel mai scurt timp, încep lucrările. La licitația organizată pentru realizarea pasajului suprateran de la Italsofa au depus oferte patru societăți. După analiza documentațiilor, Comisia de evaluare a desemnat firma câștigătoare. Este vorba despre Antrepriza de Reparații și Lucrări – ARL Cluj, lider Strabag,” arată Ionel Bogdan.

Constructorul trebuie să finalizeze lucrările în termen de 12 luni de la data semnării contractului, adică de ieri.

„Am subliniat importanța acestui proiect pentru municipiul Baia Mare și am solicitat să se respecte acest termen. Prin realizarea acestui pasaj fluidizăm traficul, care în această zonă este extrem de aglomerat, mai ales la orele de vârf. Pasajul va fi conectat la Centura Metropolitană și va fi punctul de legătură între Baia Mare și centura ocolitoare a orașului. Le mulțumesc, încă o dată, colegilor mei din Consiliul Judeţean Maramureş, celor din Primaria Municipiului Baia Mare și CNAIR pentru susținerea acestui proiect important pentru orașul nostru și pentru Maramureș,” a mai declarat președintele Consiliului Județean Maramureș.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri