19.7 C
Baia Mare
miercuri, iunie 19, 2024

Senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu-Țâgârlaș, a sărbătorit Ziua Națională a Culturii Române alături de etnicii români din Solotvino

Recomandarea editorului

Senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, a celebrat Ziua Națională a Culturii Române alături de comunitatea românească din Solotvino. A depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Eminescu și a participat la un concurs de poezie dedicat promovării culturii și valorilor românești. Gestul său a fost încărcat de emoție, iar momentul s-a desfășurat în fața liceului care poartă numele poetului și unde elevii de peste Tisa studiază în limba română.

„A fost o mare bucurie pentru mine să sărbătoresc Ziua Națională a Culturii Române alături de etnicii români de peste Tisa. La o zi după ce am sărbătorit anul Nou pe rit vechi alături de etnicii ucrainieni din Ruscova, împreună cu decanul Baroului Maramureș, Florin Andreicut, am mers astăzi la Solotvino, unde l-am omagiat pe poetul nostru național, Mihai Eminescu, depunând o coroană de flori la statuia marelui poet, aflată în fata liceului care îi poartă numele, liceu în care elevii pot învața în limba română. E o mare onoare pentru mine ca, în calitate de senator de Maramureș, să pot fi alături de frații noștri români de peste Tisa în ziua sărbătoririi marelui poet Mihai Eminescu și a Culturii Naționale.
Sufletele ne-au tresăltat de emoție la concursul de poezie la care au fost prezenți elevi vorbitori de limba română din școlile din regiune, care au recitat poeziile lui Mihai Eminescu. La eveniment a participat și ambasadorul României la Kiev, Excelența Sa, domnul Victor Micula. Acest concurs de poezii a fost organizat de consulul general al României in Solotvino, Grațian Florin Pârvu, la Școală de Arte din localitate, pentru a marca susținerea culturii și valorilor românești. E important să păstrăm legăturile cu etnicii români care trăiesc dincolo de granițele țării noastre, să le arătăm că suntem alături de ei și îi susținem în eforturile lor de a-și păstra limba, cultura și tradițiile”, a declarat senatorul.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri