14.7 C
Baia Mare
marți, mai 28, 2024

Ștefan Hrușcă a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Baia Mare, fiind unul dintre cei mai renumiți ambasadori ai tradițiilor maramureșene

Recomandarea editorului

Colindătorul de renume, Ștefan Hrușcă, a fost înălțat la rangul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare, recunoaștere pentru contribuția sa remarcabilă la promovarea tradițiilor și culturii maramureșene. Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș, a subliniat importanța acestui titlu în contextul eforturilor de păstrare a identității locale.

„13 decembrie a fost cu mult noroc pentru mine”, mărturisește primarul Dăncuș, reflectând asupra momentului emoționant al înmânării titlului. Concertul desfășurat în ATP Tech Center a reprezentat o reunire cu rădăcinile pentru artistul Hrușcă și comunitatea băimăreană, evidențiind legătura profundă cu tradițiile maramureșene.

Povestea titlului de cetățean de onoare s-a conturat în decembrie 2022, când publicul băimărean a rostit un „DA” hotărât în sprijinul acordării acestui titlu. Doru Dăncuș rememorează momentul special din centrul istoric, subliniind participarea activă a comunității în decizia de a-l onora pe artistul Hrușcă.

La eveniment, artistul a împărtășit mărturisiri emoționante, exprimându-și dorința ca colindele să rămână o parte integrantă a identității maramureșene. În ciuda provocărilor moderne, Doru Dăncuș a reafirmat importanța păstrării tradițiilor, cu un apel la autenticitate și iubire pentru neam și țară.

„Vremuri grele au fost dintotdeauna”, subliniază Doru Dăncuș, evidențiind reziliența comunității în fața provocărilor. Mesajul său transmite determinarea de a păstra spiritul satului românesc și de a se opune oricăror încercări de ștergere a identității culturale.

Evenimentul a marcat o reuniune între trecut și prezent, între artistul idolizat din copilărie și comunitatea care își păstrează cu mândrie tradițiile.

„Pentru mine, 13 decembrie a fost cu mult noroc. Ce poate fi mai frumos ca în numele autorității locale și al băimărenilor să îi înmânez acest titlu idolului meu din copilărie? În timpul concertului m-am simțit ca la o repetiție în Ieudul copilăriei mele, cântând împreună cu Ștefan și cu cei prezenți colindele noastre sfinte.

Îmi doresc ca aceste colinde să rămână parte din firescul fibrei noastre maramureșene, chiar dacă adesea vremurile moderne exclud tradiționalul. Să rămânem mereu ancorați în spiritualitatea satului românesc.

Unii spun că vin vremuri grele, eu spun că vremuri grele au fost dintotdeauna. Mereu au fost oameni care au vrut să ne șteargă într-un fel, să ne deseteze de tot ceea ce înseamnă dragoste de neam și de țară. Dar noi rămânem în picioare, cu capul sus. Să ne revedem și la anul cu Ștefan Hrușcă, vorba vine, << și la anul om veni, numa’ dacă ni-ți pofti>>!”, a mărturisit primarul interimar.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri