21.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Ultima oră!!! Declarație oficială a procurorului german care îl anchetează pe Cherecheș: „Este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate”

Recomandarea editorului

Apar noi informații în cazul românului care ține capul de afiș al tuturor ziarelor din țară, dar și Europa, de câteva zile. După fel și fel de informații contradictorii transmise, pe surse, de către mass-media, astăzi procurorul german care îl anchetează pe Cherecheș a considerat să vorbească public despre acest caz, pentru a înlătura orice fel de nelămuriri.

Într-o intervenție în direct pentru postul de televiziune România TV, procurorul a declarat, printre altele, că există posibilitatea ca Cherecheș să fie eliberat și să nu fie trimis în România, dar și că acesta nu a încercat să fugă în momentul în care a fost prins de către polițiști.

Vă redăm, mai jos, cele declarate de procurorul german:

Din informațiile pe care le-am primit noi, instituția noastră de la poliție, este că într-adevăr arestatul s-a opus arestării, nu a vrut să fie încătușat. Atunci colegii de la BKA l-au pus pe jos să-l încătușeze, iar în timpul imobilizării a fost într-adevăr lovit la față. În urma acestei lovituri a fost dus la spital, a primit un tratament, a fost nevoie și de cusătură, nu a fost nevoie de internare. A fost mai departe dus în arest pentru procedura de judecată. (…) A fost tratat la față după ce a fost transportat la pușcăria din Augsburg și se desfășoară acum procedura instanței”.

„(Cătălin Cherecheș n.red) se află în momentul acesta la penitenciarul din Augsburg. Va fi adus în cursul zilei de astăzi la penitenciarul din Muchen. Acolo va rămâne până la decizia finală a instanței care ar putea decide trimiterea lui în România. (…) Procedura de trimitere în alt stat este o procedură mai complicată, așa este acum, s-a decis arestarea lui, următorul pas îl va face tribunalul din Munchen.

Instanța va decide în primă fază dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare, dacă da, atunci în următoarea perioadă tot instanța, tribunalul va decide în următoarele 6 săptămâni dacă actele sunt corecte, dacă nu s-au depus contestații pentru extrădare. Ei vor decide ce se va întâmpla cu arestatul, dacă va fi trimis în România sau dacă va fi eliberat”, a precizat procurorul.

„Da, este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate. Dacă totul merge fără probleme, atunci Cătălin Cherecheș ar putea fi trimis în judecată în aproximativ 6 săptămâni. (…) Nu știu dacă a încercat să lovească polițiștii, nu am această informație. Vă pot spune cu siguranță că nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării”, a mai spus procurorul.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri