34.7 C
Baia Mare
luni, iulie 15, 2024

UN PROIECT MULT AȘTEPTAT: Drum de legătură între Bozânta Mare și Bozânta Mică

Recomandarea editorului

Echipa PNL Maramureș a înțeles importanța accesării fondurilor europene, necesare pentru implementarea investițiilor majore în infrastructură. ”Am dovedit în ultimii ani că Maramureșul a înțeles că prin bani europeni se poate dezvolta și suntem primii care accesăm finanțări pe toate axele și pentru toate proiectele majore sau mai mici prin care, pas cu pas, județul nostru va fi cel mai relevant în Nord-Vestul României!”, afirmă președintele administrației județene, Ionel Bogdan.

 

La ședința Consiliului Județean Maramureș din 26 martie 2024 a fost aprobat acordul de parteneriat dintre Consiliul Judeţean Maramureș, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.), Primăria Tăuții Măgherăuș și Primăria Recea prin care va fi realizat drumul de legătură DN1C-Recea-VO Baia Mare – Tăuții Măgherăuș- E61.

 

Această investiție strategică va facilita accesul între cele două localități, care sunt una lângă cealaltă însă sunt separate de râul Lăpuș, contribuind astfel la creșterea conectivității, a accesibilității și va facilita mobilitatea locuitorilor, care în prezent trebuie să treacă prin Baia Mare pentru a ajunge dintr-o localitate în alta.

 

”Construim drum de legătură între localitățile Bozânta Mare și Bozânta Mică, separate de râul Lăpuș, pentru a nu mai fi nevoiți cetățenii de aici să facă ocol de 20-30 de km pentru a ajunge la locurile de muncă pe care le au în localitățile din apropiere!”, a transmis Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Administratorul public al Județului Maramureș a vorbit despre impactul pozitiv al acestui proiect, care va lega comunități și va oferi noi oportunități de dezvoltare a infrastructurii rutiere în această zonă. ”Sunt convins că acest proiect de infrastructură va fi foarte bine primit în comunitate. Prin realizarea acestei investiții ne confirmăm încă o dată angajamentul pe care l-am făcut maramureșenilor: punem dezvoltarea și Maramureșul pe primul loc”, a transmis Gabriel Ștețco, administrator public al Județului Maramureș.

 

Un rol major în implementarea acestui obiectiv îl are primarul orașului Tăuții Măgherăuș, care a demonstrat încă din primul mandat ca edil al orașului, că știe cum să facă performanță în administrație, să atragă cât mai mulți bani europeni pentru investiții.

 

„Îi mulțumesc colegului meu, primarul Dumitru Marinescu din Tăuții Măgherăuș, pentru implicarea în acest demers. Împreună unim oamenii, dezvoltăm infrastructura rutieră și facilităm mobilitatea cetățenilor”, transmite Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Drumul de legătură va fi realizat pe ruta Tăuții Măgherăuș, centura metropolitană, Bozânta Mică, Bozânta Mare, Lăpușel/zona 2 veverițe și va facilita condiții mai bune maramureșenilor care locuiesc în aceste localități.

 

Biroul de presă PNL Maramureș

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri