12.7 C
Baia Mare
marți, mai 28, 2024

Succesele Consiliului Județean Maramureș la Asociația Europeană a Regiunilor de Frontieră

Recomandarea editorului

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au strălucit la recenta întrunire a Asociației Europene a Regiunilor de Frontieră (AEBR), desfășurată în Košice, Slovacia. Vicepreședintele Doru Alexandru Lazăr a jucat un rol activ în Comitetul Executiv al AEBR, aducând în prim-plan interesele Maramureșului și ale României la nivel european.

Școala AEBR, focalizată pe piețele de muncă transfrontaliere și rolul soft-diplomației, a adunat personalități din Slovacia, Ucraina, Franța și Germania. Lazăr a avut discuții constructive cu liderii AEBR și cu reprezentanți olandezi, evidențiind interesul pentru cooperare și dezvoltare în Maramureș.

Evenimentele au inclus dezbateri privind perspectivele cooperării transfrontaliere în Ucraina și analiza globală a cercetării și practicii la granițe. Maramureșul, singura entitate regională din România în conducerea AEBR, a avut un rol esențial în discuțiile privind integrarea transfrontalieră a Ucrainei în UE.

Județul se remarcă și prin prezența în forul de conducere al AEBR, iar conferința anuală a abordat teme cruciale, concentrându-se pe integrarea Ucrainei în UE. Această reușită consolidează statutul Maramureșului în peisajul cooperării europene.

Consiliul Județean Maramureș continuă să fie un jucător proactiv în promovarea cooperării transfrontaliere, iar aprecierea partenerilor externi indică direcția pozitivă a eforturilor depuse. Maramureșul devine un hub de dezvoltare și colaborare în cadrul AEBR, deschizând drumuri către proiecte de impact la nivel european.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri